Un articol de Ileana Mladinoiu
Multi dintre noi am constatat ca am dat jos ceva kilograme dupa ce am mers la grupul sanitar in mod regulat, dupa fiecare masa. De aici a aparut ideea ca putem slabi, daca avem mai multe scaune pe zi.
Sa aflam ce se intampla de fapt in organism….

Constipatia favorizeaza cresterea in greutate?
Unele persoane au remarcat ca s-au ingrasat cand au avut probleme cu mersul des la toaleta. Se poate intampla acest lucru dupa constipatii, ce-i drept pasagere, dar cu efecte rapide, provocate de lipsa de miscare si, implicit, de inmagazinarea de toxine in organism.
Sa stiti ca aceasta crestere in greutate (cu pana la 2-3 kg) nu este cauzata de grasimile acumulate in organism, ci de resturile alimentare stocate in intestine sau de toxine existente in organism. Asemenea acumulari nocive pot provoca fenomene nedorite, cum ar fi retentia de apa.
Ni si pare ca avem burta umflata, ca suntem balonati? Aspectele sunt cauzate de cresterea cantitatii de materii fecale in colon/rect, neprovenind nici de la grasimi, nici de la muschii abdominali.
Odata ce problema constipatiei se estompeaza si daca putem merge la toaleta dupa fiecare masa, surplusul de greutate dispare, dar din pacate va reveni, fiindca nu este vorba decat de o usoara tendinta de slabire cu modificarea IMC-ului (Indice de Masa Corporala).
A nu avea scaune dese nu favorizeaza luarea in greutate, deoarece, daca ne ingrasam este vorba de un fenomen privind perceptia, autosugestia, mai mult decat un factor real legat de aportul caloric.
Nu mergem la toaleta zilnic, retinem apa in organism!
Simplu fapt de a merge regulat la toaleta face ca intestinele sa se bucure de o functionare normala, burta sa nu mai fie umflata, sa nu ne mai simtim balonati, iar starea generala de sanatate sa fie cat mai buna.
Intestinele active ajuta la purificarea organismului, la eliberarea toxinelor acumulate, vinovate de retentia de lichide.
De ce laxativele nu sunt cea mai buna solutie pentru slabit
Se considera de catre specialistii in probleme de nutritie ca laxativele accelereaza curatarea intestinelor, insa determina cresterea continutului de apa din fecale. Numai ca in momentul cand un laxativ actioneaza, se pierd cantitati mari de lichide, avand impresia ca am slabit.
In realitate, tot lichidul pierdut va fi recuperat in momentul in care vom reincepe sa bem apa anihiland pierderea de greutate. Mai mult decat atat, laxativul actioneaza pe colon si nu in stomac.
Ori, cand alimentele ajung in colon, toate caloriile au fost deja absorbite de catre organism, ceea ce inseamna ca folosirea laxativelor nu are niciun efect asupra aportului caloric.
Daca avem indoieli sau chiar se intampla ca mersul la toaleta sa nu ne ajute la slabit, macar stim ca usureaza digestia, ca tranzitul intestinal este asociat cu obiceiurile alimentare bune, iar de aici vor decurge si rezultatele pierderii in greutate.
In concluzie, frecventa scaunelor ar trebui sa fie regulata, zilnica, cu preponderenta inainte sau dupa o repriza de sport.
Sursa: secretele.com
12 total views, 1 views today